Γιατί και πότε να κάνω Ομοιοπαθητική;

 

 

Γιατί;

 

Η ομοιοπαθητική θεραπεία στοχεύει στη μόνιμη ίαση και όχι στην ανακούφιση των συμπτωμάτων. Στοχεύει στη υγεία, δηλαδή την ελευθερία από τον πόνο ή οποιοδήποτε σύμπτωμα δεσμεύει το σώμα ή το πνευματικό-ψυχοδιανοητικό πεδίο του ανθρώπου.

Επιτυχημένη  ομοιοπαθητική θεραπεία σημαίνει η έλλειψη της ανάγκης για πλέον χορήγηση φαρμάκων, είτε συμβατικών είτε ομοιοπαθητικών, ή η μείωσή τους στη ελάχιστη δυνατή ποσότητα.

 

  • Η Ομοιοπαθητική είναι ένα ολιστικό, εναλλακτικό σύστημα το οποίο δρα θεραπευτικά σε όλα τα επίπεδα του οργανισμού, σωματικά και ψυχοδιανοητικά. Επιφέρει ισορροπία από μέσα προς τα έξω και δεν καλύπτει τοπικά ένα συμπτωμα όπως συνήθως επιδιώκει η κλασσική ιατρική θεραπεία.

  • Η Ομοιοπαθητική είναι ένα ιατρικό θεραπευτικό σύστημα το οποίο συμπεριλαμβάνει την επιστημονική γνώση και τη διάγνωση της κλασσικής Ιατρικής, και εφαρμόζει διαφορετική φαρμακευτική προσέγγιση με στόχο την διατήρηση της υγείας στα καλύτερα δυνατά επίπεδα. Μπορεί να δράσει συμπληρωματικά με την κλασσική Ιατρική όπου αυτό είναι απαραίτητο.

  • Στην Ομοιοπαθητική δεν υπάρχουν ασθένειες, αλλά ασθενείς. Η θεραπεία είναι εξατομικευμένη. Ο ομοιοπαθητικός ιατρός δεν θα δώσει την ίδια αγωγή σε όλους που έχουν διαγνωστεί με την ίδια νόσο. Θα λάβει υπόψη του πολλούς παράγοντες και θα διαφορφώσει την θεραπεία ανάλογα τις ειδικές ανάγκες του κάθε ασθενούς.

  • Η Ομοιοπαθητική είναι ένα απολύτως ασφαλές θεραπευτικό σύστημα. Τα φάρμακα που χορηγούνται είναι  αναγνωρισμένα από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) από το 1994, σύμφωνα με τη σχετική  Ευρωπαϊκή Οδηγία 92/74/ΕΟΚ του Συμβουλίου της 22ας Σεπτεμβρίου 1992.  Δεν προκαλούν τοξικές-χημικές παρενέργειες, αλλεργίες, εθισμό ή αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα. Μπορούν να χορηγηθούν και σε περιπτώσεις όπως η  κύηση, ο θηλασμός, κατά την νεογνική-βρεφική-παιδική ηλικία, σε ασθενείς με αλλεργίες σε συμβατικά φάρμακα, σε βαρέως πάσχοντες ή ανοσοκατασταλμένους ασθενείς κ.α.

 

Πότε;

 

  • Επιλέγει κάποιος την Ομοιοπαθητική για να ενισχύσει ή να διατηρήσει το επίπεδο υγείας του στο καλύτερο δυνατό σημείο ακόμα και όταν δεν έχει κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα. Είναι η κατεξοχήν προληπτική μέθοδος η οποία ενισχύει εν γένει την υγεία του οργανισμού.

  • όταν έχει ένα συχνό σύμπτωμα το οποίο  ανακουφίζεται προσωρινά με χημικά φάρμακα αλλά αυτό επανέρχεται, όπως πονοκέφαλοι, πόνοι περιόδου, στομαχικές ή εντερικές διαταραχές,  υποτροπιάζουσες λοιμώξεις κ.α.

  • όταν αντιλαμβάνεται ότι αρρωσταίνει συχνά, δηλαδή το επίπεδο υγείας του αρχίζει να φθίνει και κάνει συχνές ιώσεις, ωτίτιδες, αμυγδαλίτιδες, ουρολοιμώξεις κ.α.

  • όταν ψάχνει μία εναλλακτική στην κατανάλωση χημικών φαρμάκων κάθε φορά που χρειάζεται να αντιμετωπίσει μία ασθένεια είτε αυτή είναι οξεία, είτε χρόνια, είτε σωματική, είτε ψυχοδιανοητική. 'Οταν δηλαδή αρρωστήσει έχει την επιλογή να αποφύγει  την κατάχρηση αντιβιώσεων, κορτιζόνης, ψυχοφαρμάκων κ.α. και των παρενεργειών τους.

  • όταν έχει διαγνωσθεί με κάποια ασθένεια και δεν θέλει να αντιμετωπίσει μόνο την συμπτωματολογία της, αλλά να την αντιληφθεί ολιστικά, δηλαδή ως γενικό σύμπτωμα ανισορροπίας του οργανισμού, και να τον ενισχύσει να ρυθμιστεί και να αντεπεξέλθει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.