Πόσο διαρκεί η συνεδρία, πόσο η θεραπευτική αγωγή και από τι εξαρτάται;

 

 

Στην πρώτη συνεδρία ο ομοιοπαθητικός ιατρός αφού αξιολογήσει πρότερες διαγνώσεις, εξετάσεις και θεραπείες που έχετε λάβει, παίρνει το ιστορικό σας κάνοντας ερωτήσεις που αφορούν το κύριο πρόβλημα υγείας για το οποίο απευθύνεστε στον ιατρό, καθώς και τις γενικές εκφράσεις του οργανισμού σας.

 

Σκοπός του ιστορικού είναι να σκιαγραφηθεί το πώς και το γιατί ο οργανισμός αντιδρά με τη συγκεκριμένη συμπτωματολογία, ώστε να μπορέσει να επιλέξει ο ομοιοπαθητικός ιατρός το φάρμακο που χρειάζεται ο κάθε ασθενής ξεχωριστά.

 

Η πρώτη συνεδρία μπορεί να διαρκέσει αρκετά, συνήθως από σαρανταπέντε λεπτά έως και μία ή δύο ώρες, ενώ οι επόμενες είναι συνήθως πιο σύντομες, μεταξύ είκοσι και σαρανταπέντε λεπτών. Αυτό εξαρτάται πάντα από τις ανάγκες του κάθε περιστατικού.

 

Το ομοιοπαθητικό φάρμακο που θα πάρετε θα ενεργοποιήσει τον οργανισμό και θα γίνουν διεργασίες εσωτερικές προς την ίαση. Ο κάθε οργανισμός χρειάζεται διαφορετικό χρόνο ανάλογα με τις δυνατότητές του και το βαθμό εξέλιξης της παθολογίας του. Ένα οξύ περιστατικό όπως πυρετός, βήχας, αμυγδαλίτιδα, γαστρεντερίτιδα, ουρολοίμωξη κ.α. θα ιαθεί άμεσα, σε εύλογο χρονικό διάστημα. Μία χρόνια κατάσταση όπως άγχος, κατάθλιψη, έλκος, ακμή, συχνές ημικρανίες, υποτροπιάζουσες λοιμώξεις, ορμονολογικές παθήσεις κ.α. θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο, πάντα ανάλογα με την ένταση και τη χρονιότητά τους, καθώς και με το γενικό επίπεδο υγείας του οργανισμού.

 

Η συνολική διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από παράγοντες όπως η βαρύτητα της ασθένειας, η ένταση, η χρονιότητά της, η χρήση άλλων φαρμάκων, η κληρονομικότητα, η ηλικία του ατόμου και η γενική κατάσταση της υγείας του.

 

Μετά την αρχική λήψη του φαρμάκου ο οργανισμός θα ενεργοποιηθεί άμεσα. Ο ομοιοπαθητικός σας ιατρός θα ελέγχει την εξέλιξη της θεραπείας και θα είναι κοντά σας συμβουλευτικά. Μετά τον πρώτο κύκλο αγωγής ακολουθεί μία δεύτερη συνεδρία, στη οποία και θα αποφασιστεί η πορεία της θεραπείας και θα σας δοθούν οι ανάλογες οδηγίες.