Μπορώ να παίρνω και τα συμβατικά μου φάρμακα ή πρέπει να τα διακόψω;

 

 

Η κάθε περίπτωση ασθενούς είναι διαφορετική γι αυτό και πρέπει να συμβουλεύεστε το θεράποντα ομοιοπαθητικό γιατρό για να σας δώσει τις απαραίτητες οδηγίες.

 

Μία χρόνια φαρμακευτική αγωγή δεν διακόπτεται απαραίτητα όταν κάποιος κάνει Ομοιοπαθητική. Συχνά στην καθημερινή ιατρική αντιμετώπιση περιστατικών ακολουθείται επιτυχώς η παράλληλη θεραπεία Ομοιοπαθητικής και κλασσικής Ιατρικής. Εξάλλου η κλασσική Ομοιοπαθητική και η κλασσική Ιατρική είναι δύο θεραπευτικά συστήματα που αλληλοσυμπληρώνονται.

 

Χρόνια αγωγή για ασθένειες όπως υπέρταση, θυρεοειδής, καρδιολογικά προβλήματα, ψυχικές παθήσεις κ.α., πάντα σε συννενόηση με τον θεράποντα ιατρό μπορούν να μειωθούν ή να διακοπούν σταδιακά όπου αυτό είναι δυνατόν, ανάλογα με την εξέλιξη και την πρόοδο της υγείας του ασθενούς κατά την ομοιοπαθητική θεραπεία.

 

Η απόφαση της διακοπής ή όχι των συμβατικών φαρμάκων εξαρτάται από το θεραπευτικό όφελος που θα έχει ο ασθενής, και γίνεται υπο ευθύνη δική του και των θεραπόντων ιατρών.  Αυτή η απόφαση μπορεί να αναθεωρηθεί στα πλαίσια της παρακολούθησης της εξέλιξης της θεραπευτικής πορείας.

 

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν αλληλεπιδράσεις με τα συμβατικά φάρμακα δεδομένου ότι δεν δρουν φαρμακοκινητικά στο ίδιο βιοχημικό επίπεδο.  Η ταυτόχρονη χορήγηση συμβατικών και ομοιοπαθητικών σκευασμάτων είναι απολύτως ασφαλής.